torstai 29. toukokuuta 2014

nyt on päästy gotlantiin

matka on edennyt kotkasta tallinnan kautta gotlantiin fårösundiin.  yksi yö tuli oltua tallinnan piritan satamassa missä tuli käytyä ostamassa ruokaa matkalle. matka kotkasta tallinnaan meni käytännössä koneella jos ei lasketa tunnin purjehdusta ukkosella yksi isopurjeen kuulalaakeri ratsastaja hajosi laittaessa kolmos reiviä isoon, mutta se tuli korjattua tallinnassa. matka tallinnasta gotlantiin meni vaudikkaasti  keulapurjeella koko matka pinnapilotti hoiti ohjauksen huippunopeus tuli 9.5 solmua. 200 merimailin matka meni 1,5 vuorokaudessa eli hyvää vauhtia. nukkuminen on ollut aika vähäigstä kovasta laivaliikenteestä ja merenkäynnistä johtuen. mutta himene on kestänyt hyvin itse olen ollut vähän väsynyt mutta nyt on levätty päivä gotlannissa leffoja katsellessa . huomenna aamulla matka jatkuu bornsholmia kohti reilu 200 merimailia.

6 kommenttia:

 1. Purjehduksesta en mitään ymmärrä, mutta mielenkiintoista on seurata reissuasi :)
  Myötäisiä tuulia Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Miten onnistut tuon nukkumisen kanssa, kun eihän ihminen voi montaa vuorokautta valvoa putkeen. Nukutko lyhyitä pätkiä ja käyt välillä kannella tarkistamassa tilanteen varsinkin laivojen osalta?

  VastaaPoista
 3. Komiaa! Kannattaa muuten pinnapilotin hajoamisen varalta opetella tekemään sheet to tiller automaattiohjaus, eli keulapurjeesta kahden plogin kautta köysi pinnaan. Toimii kuin junan vessa (entimuinoin). Etenkin pitkäkölisellä paatilla.

  https://www.youtube.com/watch?v=4l7oUlDk0DM

  VastaaPoista
 4. Moi. En saa Himeneä näkymään Marinetraffikissa,eikös sinulla olekin ais veneessä.Olisi kiva nähdä Himenen etenemistä reaaliaikaisestikin.

  VastaaPoista