lauantai 16. elokuuta 2014

ei mennyt matka hyvin porto santoa kohti

oli 4 metriä korkea sivu aallokko myötä tuuli himene kävi kylellään siinä vaiheessa päätin muuttaa suunnan takaisin rannikkoa kohti myötä aallokkoon saavuin torstaina tänne nazareen portugaliin. täällä olen odotellut tuulen keventymistä. sunnuntaiksi luvattu kevyttä tuulta menen sitten lisboaan portugalin pääkaupunkiin. onneksi ei mitään hajonnut himenestä  eikä ole kiirre minnekään. ainkin lämpöä riittää +26 aurinko paistaa

7 kommenttia:

 1. Ikävä kuulla, että näin kävi. En tiedä reittisuunnitelmiasi, mutta kyllä noissa isoissa ylityksissä jossain vaiheessa isoja aaltoja tulee uudestaan. Jos oot keskellä lätäkköä et pääse kääntymään. Kannattaa miettiä onko vene liian pieni isoihin ylityksiin. Rantojakin piktikin etenmällä pääsee tekemään hyvän reissun.

  VastaaPoista
 2. Tärkeintä on se, että veneen kaikki luukut on hyvin vesitiiviit ja hyvin lukittuja.

  Tavarat pitää tietty olla hyvin sidottu sisällä. Jyrkässä neljän metrin sivuaallokossa vähän isompikin vene (35-40 jalkaa) alkaa kallistella uhkaavasti.

  28 jalkainen hyväkuntoinen kosteri (kunhan se on tiivis) selviää kyllä kovemmastakin kelistä.

  Hirmumyrskyt suurine tappaja-aaltoineen on sitten eri juttu. Masto voi mennä poikki mutta kunhan luukut kestävät ja vesi pysyy rungon ulkopuolella ja päätään ei kolhi mihinkään niin kaikki hyvin.

  Kypärä ja polvi + käsisuojukset ja pehmustetut liivit päälle nukkumisen ajaksi ja muutenkin niin ei mene luut heti poikki.

  VastaaPoista
 3. Saattoi olla hurrikaani Berthan "jälkimaininkeja". Kaukana olevan myrskyn aallot ulottuvat yllättävän kauas ja suunta saattaa olla täysin eri kuin vallitsevan tuulen.

  Alltoennusteet kannattaa (samoin kuin tuuliennusteet) katsoa parista erilaisesta lähteestä. NOAA on yksi hyvä, kartat ovat meteorologien tekemiä toisin kuin pelkkää laskennallista dataa käyttävät (esim. Passageweather)
  http://www.opc.ncep.noaa.gov/Atl_tab.shtml

  Surffareiden sivulta saa hyvää aaltotietoa http://www.surf-forecast.com/

  Mukavia päiviä Portugalissa!
  A&H

  VastaaPoista
 4. Kaikki luukut on himenessä kyllä tiiviit ja tuskinpa mastokaan tule kovin helposti alas kun 8mm rikivaijerit

  VastaaPoista
 5. Yksi vaihtoehto legeille on hankkia jostain satamasta joku naikkonen gastiksi ja muutenkin iloksi.

  VastaaPoista
 6. Älä todellakaan minkään naikkosten kanssa ala säätämään. Lukematon reissu on jäänyt ikuiseksi haaveeksi naikkosten takia, ne ovat vaarallisempia kuin tappaja-aallot!

  VastaaPoista
 7. Järkevä päätös. Pitkällä reissulla ei saa olla liian kiire ahnehtia maileja.

  VastaaPoista