tiistai 22. syyskuuta 2015

opua new zealand

tänne saavuin maanantaina klo 06.00 paikallista aikaa. klo 08.00 tuli kaksi viranomaista kirjaamaan minut sisään maahan, veivät minulta kanamunat, hunajan ja viimeisen tomaatin muuten kaikki muut ruoat sai jäädä. maanantaina meinasi himene palaa, kaminassa oli ilmeisesti vettä vähän sisällä ja alkoi kiehumaan kaminan lämmetessä ja alkoholi alkoi roiska ulos sytytti meripunkan palamaan ja muovisen säilytys laatikon onneksi sain sammutettua jauhesammuttimella ja vedellä. oli lähellä ettei koko vene palanut. oli vene sammutuksen jälkeen vähän valkoinen sammutusjauheesta, nyt on siivottu. sain sen kaminan kuntoon eilen avasin sen ja puhdistin vaihdoin siihen uuden liekkivahdin minkä olin ostanut suomesta mukaan. koneesta meni polttoaine linja tukkoon 30M ennen opuaa patentoin perämoottorin ulkotankin tilalle merellä 3 metrin vastaaallokossa ja 30kn vasta tuulessa pääsin sillä patentilla perille opuaan sain polttoaine linja auki eilen ja huolsin samalla koneen uudet polttoaine suodattimet ja öljyt+ suodatin. viikonloppuna lähden whangarei: hin soitin tänään norsands boatyard sain tarjouksen jättää himene sinne reilu vuodeksi ja palata suomeen takaisin töihin.

5 kommenttia:

 1. Huh huh. Taisi olla melkoinen juttu. Hyvä että selvisit siitäkin. Tervetuloa kotisuomeen.
  Siunausterveisin Airi-täti

  VastaaPoista
 2. Tosi purjehtija:Markus Vilmi

  VastaaPoista
 3. Olemme seuranneet Markuksen matkaa mukavasti kotisohvalta ja voimme vain ihailla nuoren miehen sinnikkyyttä ja tämä on Tosi mahtava saavutus.tv: purjehdushaaveilija.

  VastaaPoista
 4. Minullakin meni dieselin syöttölinja tukkoon pari kesää sitten. Avasin suodattimet ja karkeasuodattimessa oli suodattimen päällä kuin mustaa lakritsia. Vaidoin suodattimen mutta ei auttanut. Sitten yritin imea tankin imuputkesta, mutta mitään ei tullut. Kun puhalsin tankkiin päin, niin sitten aukesi. Irrotin tankin (parin päivän projekti) ja totesin, että tankin pohjalla oli tulitikkuaskin kokoinen musta "lakritsiklöntti" tukkinut imuputken ja paljon samaa roskaa pienemmissä murusissa. Ei vieläkään pelannut kun sain tankin takaisin. Oli vielä mennyt siirtopumpun kalvokin rikki että sai jostain ilmaa. Pumpun vaihdon jälkeen vasta rupesi pelaamaan. Sen jälkeen olen käyttänyt levän kasvua estävää lisäainetta polttoaineessa. Levä kuulemma kasvaa jos/kun tankin pohjalla on vähän vettä. Rajapinta veden ja dieselin välissä on kuulemma hyvä kasvualusta mustalle biolevälle.

  VastaaPoista